Menu

專業修眉 / 洗眉服務

服務均由著名化妝師  Isadora Cheng 親自主理

畢業於荷李活星級化妝學府,由2000年入行至今,具  21 年化妝教學經驗, 曾為不少化妝品牌 / 大學 / 零售集團擔任講師及培訓導師,對塑造自然眉型別具心得,更持有美國、韓國、台灣、香港等 7 個專業紋繡師資格。

無創光學洗眉服務

【ms無創光學洗眉服務】

以最新光學能量科技,有效穿透表皮擊退真皮層色體,以納秒光速爆破分解舊有紋繡眉、飄霧眉等沉積黑色素,再隨代謝排出體外。

單次洗眉服務 $700 / 1 次

(原價 $1000 /1 次) 

■ 一次可退減約 40% 舊色,不破損皮膚、不出血、不結痂,比普通激光更快見效

■ 眉毛不變白、不掉落 ,可即日碰水洗面,翌日可畫眉,完全零 downtime 期,為最新洗眉首選!

■ 一次療程可減退約 4 成舊色 (視乎本身眉色深淺),客人可因應退色情況而自行決定療程次數 (每次療程為單次收費) ,一般退減大部份舊色後已不影響畫眉, 可再次重新飄霧眉。

■ 每次療程需相隔至少 30 天

專業修眉服務

男仕 / 女仕專業修眉服務

根據每人不同的眼型及面型輪廓, 修除雜毛並設計出最適合自己的眉型, 塑造眉型黃金比例。

 

■ 單次修眉服務 $250 (約 10 分鐘) 或 $1000 / 5 次

 

■ 修眉連畫眉指導 $350 (約 20 分鐘)

 

■ 眉毛漂染 $150 (約 15 分鐘)

 

Q: 顏色方面又有咩選擇?

好多人以為飄霧眉只有黑色 / 深中淺啡色選擇, 但其實顏色係有好多㗎~ 只視乎紋繡師肯唔肯落本添置而已, 由於大部份紋繡師只會買幾隻大路常用色,所以一般人就以為只得幾款色選擇了。我們可以揀嘅 color 有黑色 / 灰黑 / 灰啡 / 深啡 / 朱古力啡 / 棕啡 / 橄欖啡 / 拖肥糖啡 / 楓葉啡 / 啡紅 / 栗子啡 / 蜜糖啡等等,方便 match 返髮色 🤗

Q: 以為飄完以後都係咁深色??

當然唔係啦~ 其實剛剛飄完眉嗰刻,係一定會深色少少的,尤其因為閨密本身眉毛較稀疏,要飄的範圍較大,所以整完後望上去就特別深色了,但過了一星期後就會漸漸變淡變自然~

Q: "冇眉毛 / 眉色淡" 嘅人,先需要飄眉?

其實唔係架! 好多人堂眉勁濃密都走去飄,其實只係為咗「對稱」! 飄完對稱返晒唔使再畫嘛!

Q: 「4D / 6D 飄眉 vs. 霧眉」有咩分別?? 點揀好??

揀邊款唔係跟潮流,主要係視乎自己需唔需要改眉型 + 本身堂眉有幾多毛毛~

4D 飄眉
只有線條感,冇底色,適合眉型本身唔太幼又夠色、只係想加幾筆的人,例如崩咗少少 / 想加粗一行仔嗰啲 (即係我呢類)。如果整大範圍的話就會冇咁靚

6D 飄眉
有線條感兼有底色,適合本身眉毛好少好稀疏 / 堂眉好幼 / 斷眉 / 想改眉型的人。如果要整嘅範圍比較大,咁揀 6D 係最好嘅選擇,效果會像真好多

霧眉
只有底色,冇線條感,適合本身眉型 ok,又未算太冇眉毛,只係想加粗少少 / 加深色啲啲 / 鐘意輕淡眉色的人。亦有啲人會鐘意刻意整淡色啲,等自己平日可以再畫兩筆 (通常係好愛化妝嗰班)。但如本身眉型太幼,夾硬整霧眉加粗就會好假,應該揀「6D 飄眉」

Q: 「水霧眉 / 羽毛眉 / 9 D 眉 / 絲柔眉」呢啲又係咩意思??

噱頭嘢你懂的~ 改名呢啲總係層出不窮,創意洋溢嘛! 😂

就例如紋韓式眼線而家會叫「美瞳線」,而且仲有人會改叫 3D 美瞳線。紋眼線就冇分咩 2D / 3D,化妝畫上去就有分,係可以不理~

其實無論叫咩名都好,技術就只有用分用機器或手工去霧色飄色,只分線條感或底色,所以依照上段去揀就 ok~